Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Imigrant v Británii: Můj pracovní den.

06:00pm Olga mě budí. Běhá jen v kalhotkách a tričku po bytě a marně se snaží najít krabičku malborek, co si schovává na stresové situace. Stalo se jí něco v práci, protože nadávky na jejího šéfa, jenž se jmenuje Richardo, mi pronikly až do snů. Netuší, že jsme je vyhulili s Monikou během posledního záletu.

V Londýně pracuji jako programátor firemních aplikací. Pracuji pro malou firmu, jejiž vlastníkem a zároveň nočním managerem je jistý Simon George, tajuplný Angličan středního věku. Jeho hunters během dne vyhledávají nové klienty (firmy a firmičky), či zaznamenávají problémy u klientů stávajících.

V noci nastoupíme my, banda programátorů, kteří připravují nové produkty pro nové victims, které se hunterům podařilo donutit k zaplacení. A nebo opravujeme to, co nám u stávajícího klienta nefunguje. No, a takhle vypadá můj typický den. Respektive můj poslední pracovní den v týdnu, podněvadž nejsem sebevrah abych takhle kalil každý den. Respektive noc, páčto pracuji a žiji v noci.

 

Stalo se v pátek, 30. listokrachu 2k7:

06:00pm Olga mě budí. Běhá jen v kalhotkách a tričku po bytě a marně se snaží najít krabičku malborek, co si schovává na stresové situace. Stalo se jí něco v práci, protože nadávky na jejího šéfa, jenž se jmenuje Richardo mi pronikly až do snů. Netuší, že jsme je vyhulili s Monikou během posledního záletu.

 

07:00pm Po "ranní" sprše se mi konečně restartoval můj operační systém v mozku. Došlo mi, že musím pro ty cigára a také, že budu muset přijít s nějakou originální historkou, proč jsem sahal do Olžiných věcí. Sakra.

 

08:00pm Rodiná pohoda je obnovena. Svedl jsem to na souseda. Paul je věčně bez cigaret a navíc mi něco dluží. Lež jsem zajistil smskou během nákupu. Bylo to prozíravé, neboť Olga si šla hned vše v hysterickém záchvatu ověřit. Paul nezklamal, lhal se smrtelnou tváří hráče pokeru, že mě musel uprosit, abych mu ty cigára dal. I am evil.

 

08:10pm Přestala mi zrnit obrazovka, konečně klídek. Nemám rád partnerské stresy, zvlášť když jsem vinnen. Olga, přesměrovavše svůj hněv na toho ubožáka Paula, mi připravuje super snídani. Kochám se jejíma nohama a nechce se mi do práce.

 

08:30pm Po jídle je správný čas na holandskou snídani. Je totiž páteční noc, poslední práce tento týden. Holandská snídaně (dutch breakfest) spočívá v silné dávce kofeinu a ještě vyšší dávce marihuany.

 

09:00pm Vyrážím do práce. Nasedám do 29, kloubového autobusu a jedu načerno. Přijemně omámený vnímám nějaké pubertální emo-kids (džízis, co je to za módu?), jak řeší jestli jsou všichni gay, nebo je někdo aspoň trochu bi.

 

10:00pm Přichod do fachy. Nejdou nám počítače, což se dá označit za ideální stav. Jdeme s Azízem na jointa. Azíz býval velmi dobrý hacker, původem z Turecka. Balí strašně tlustý špeky.

 

11:30pm Simon mi volá, ať se okamžitě dostavím, že stroje už fungují. Díky Azízovi nemůžu ani mluvit, tak odpovídám neartikulovanými zvuky a posunky, jenž telefon stejně nezachytí. Přes veškeré překážky, které nastavuje centrální Londýn v páteční pozdní večer se dostavuji na své pracovní místo.

 

11:45pm Můj úkol je dán: Vytvořit základní kostru obchodního a skladového systému pro jeden z londýnských autobazarů. To je snad zlej sen říkám si. Z jistých, velmi osobních důvodů, nemám obchodníky s ojetými auty rád. Ale jak říkali staří Římané: "Peníze nesmrdí!"

 

02:00am Mám to skoro hotové. Čas na pauzu jsem však nucen trávit sám. Azíz se topí v něčem, co mu mělo fungovat už ve středu. Malé jídlo z kebab shopu a třetího jointa proto vychutnávám ve společnosti dvou hodně nakalených angličanek, které nemohou najít cestu domů.

 

Přes výši mé únavy a hladiny thc jim vysvětluji, jak se dostanou do Brixtonu.

 

"And where you came from, mate?"

Džízis, jak já tuhle pitomou otázku nemám rád. "I came from Japan, sweete."

 

02:30am Azíz je fakt na dně. Simon souhlasí, že na tom budem dělat dva.

 

06:00am No ani můj geniální mozek nedotáhl Azízovu zakázku do konce. Aspoň bude o čem mluvit na pondělní poradě. Inkasuju kolem £90 v cash, Azíz jen 50. Azíz to začíná mít nahnutý, řikám si. Vypláceni jsme v této branži denně dle kvality práce a tak každý den můžeme hodnotit své naděje na další setrvání ve firmě. Jo 90 liber za noc, kdyby to tak bylo každý den, tak přestanu jezdit na černo.

 

06:30am Skončil mi pracovní týden, dva dny volna ahead. Každý konec týdne je vhodné náležitě oslavit. The End club sídlí hned přes ulici, jedná se o jeden z nejlepších cenově dostupných klubů, kde hrají docela nekomerční tek.

 

07:00am Začíná afterparty. Polykám dvě tablety o kterých věřím, že by mohly být extází. Koutkem oka pozoruju Azíze, jak se vnucuje nějakým slečnám na baru.

 

07:30am Ano, jsou to velmi dobré extáze.

 

07:50am Seznamuji se s Kate. Je to skoro sousedka, bydlí dvě stanice metra ode mě. Údajně pracuje v estate agent a přitom dálkově studuje. Zapomněl jsem co. Konverzace je velmi příjemná. Trochu tancujeme na oddychový ambient house. Pozoruju její uplý džíny a top, pod kterými ukrývá své tancem, fitkem a sitmulačními drogami vypěstované nádherně štíhle tělo. Kdyby si rozepla poklopec o dva tři zoubky, tak bych asi měl spontální orgasmus.

 

10:30am Nechci zůstat na dojezdu někde v centru. Snažím se zlomit Kate, že bychom jeli k ní. Odmítá. Azíz už je někde pryč.

 

"ANd where you came from, Martin?"

Džizis! Nechala mi alespoň telefoní čislo, které jsem raději hned otestoval. Bylo pravé. Že prej někdy.

 

12:00pm Přes malé trable s orientací v metru jsem se dostal domů. Dojezdy pro hvězdy. Olga mi láskyplně předem ušmoulala jointa č.4 na uklidnění, ví že takhle vyextoškovaný přijdu skoro každou sobotu ráno. Kouřím to ve vaně ve které usínám.

 

asi v 01:30pm Olga mě vysvobozuje před smrtí rozmočením. Jdu spát. To jsme si zase užili London.

 

 

Slovníček:

hunter ... lovec, přeneseně vyhledávač obchodních příležitostí

victim(s) ... oběť (ti), přeneseně zákazníci mého ctěného chlebodárce

I am evil .... Jsem ošklivák.

dutch breakfest .... specialita dobrých programátorů, silná instantní káva, nebo 1l redbulu z tesca, doplněno vykouřením 0,5g marihuany

And where you came from, mate? .... odkud jsi přišel (z jakýho státu), obvykle tato otázka znamená diplomatické sdělení: "hele ty máš ale hroznej přízvuk"

ahead ... přede mnou

estate agent ... realitní kancelář

 

Haught.

Autor: martin dobrovsky | pondělí 3.12.2007 22:20 | karma článku: 20,27 | přečteno: 3917x
  • Další články autora

martin dobrovsky

mp& Nihilists

NIHILISM = Philosophical doctrine suggesting the negation of one or more putatively meaningful aspects of life. Most commonly, nihilism is presented in the form of existential nihilism which argues that life is without objective meaning, purpose, or intrinsic value.

5.11.2011 v 4:24 | Karma: 5,14 | Přečteno: 337x | Diskuse| Ostatní

martin dobrovsky

Pionýrky Mňau Mňau.

Miluju vánoční firemní večírky. Většinou se tam šokujícím způsobem odhalí temné a temnější stránky osobnostně slabších jedinců, zvláště pak dívek a mladých žen žijících osaměle, nebo v neuspokojivém partnerském vztahu. Co si budem‘ povídat, ve věkové kategorii 20 – 30 to čítá takových 70% „žeber“. Je radost pracovat v naší firmě, nutno dodat.

16.1.2011 v 14:43 | Karma: 14,65 | Přečteno: 2502x | Diskuse| Cestování

martin dobrovsky

Kdo bude uklízet chodník senátora Kubery?

Pan senátor (a primátor) Jaroslav Kubera patří mezi těch několik málo zjevů na naší politické scéničce, který stojí za pozornost. Fascinuje mne už jeho lehce rachitická postava, pro vášnivé kuřáky tabáku dosti typická. Dlouhodobě také sleduju jeho boj proti nekouřícím fašistům. Baví mne, jak jako jeden z mála z vrcholných politiků, Kubera nepodlehl nacizoidnímu fetiši posledních 20-ti let – hru na dokonalost. Kubera se za svou neřest nestydí!

19.12.2010 v 12:10 | Karma: 18,89 | Přečteno: 1608x | Diskuse| Ekonomika

martin dobrovsky

Vzpomínky na Amsterodam.

Do života (a hlavně do bytu) se mi dost přidrzle nacpala nějaká Lucie M. Nejodpornější na Lucii byl počínající alkoholismus (ve 20-ti letech!) a rozvinutá nadváha. Občas je těžší se ženy zbavit, než ji získat. A byvše tehdá 21-ti letým nezkušeným jinochem, nevěděl jsem jiné cesty než ukončit nájemní smlouvu a vydat se do nejisté ciziny: Přes Síť jsem dohodnul práci v Amsterodamu.

14.12.2010 v 23:03 | Karma: 11,87 | Přečteno: 1467x | Diskuse| Cestování

martin dobrovsky

Jaký bude rok 2011 v globální politice?

Všeobecně převládne děsivý klid před bouří. Hospodářská stagnace bude uplacenými analytiky vykládána jako konec krize a počátek nového růstu. Uvnitř západních kultur bude dále pokračovat ústup před kulturami cizími. Vše začne směřovat k rozpadu Eurozóny.

4.12.2010 v 18:28 | Karma: 13,37 | Přečteno: 1378x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2731x
[martin dobrovsky]


webpage counter