Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Češky v Londýně

V úterý jsem se s ní opět viděl. Vypadala božsky. Bude jí třicet, takže biologický hodiny a tak.... Ale nepoznali by jste to na ní. Vypadá na 25, možná i na míň.

 

Případová studie:

Nechala mě čekat přes půl hodiny. Oblečená v posledních extravagancích z Top-shopu, River Islandu a decentně provokující ujetými doplňky z Camden Town se vynořila z Oxford Circus station, z nejhorší stanice metra na světě.

 

Monika, "moje" femme fatale, původně spolužačka ze střední. Do Británie odešla o dva roky dřív než já. A já se vlastně za ní připlazil jako věrnej pes, opustivše dobrej a jistej job, pěknej byt a všechny kámoše.

 

Na začátku bylo všechno plné nadějí, okouzlení a toho, čemu nenapravitelní idealisté s nedostatečnou znalostí biochemie mozku říkají láska. Nebudu unavovat - rozešli jsme se před víc než půl rokem. Já jsem začal substiutovat s modelkoidní Olgou, výstavním kouskem z Běloruska, Monika si zajistila bezstarostný život s nějakým dobroduhem z Polska, jenž se tu věnuje kšeftování s auty a kdovíčím ještě.

 

Neodsuzuju jí, prachy jsou jen měřitelným vyjádřením síly samce v lidském spolčenství. Neodsuzuju jí, protože jsem z ní pořád strašlivě vykolejenej. A neodsuzuju jí i proto, že jsem se stali milenci a čas od času podvádíme své regulérní partnery. No, vlastně docela často.

 

"Kam půjdem, Kytičko?" dodnes používáme ryze infantilní oslovení.

"Ehm... co třeba ... co se třeba podívat do Českého centra??" raději sám nabízím vhodnou odpověď na položenou otázku. Jinak by Moniku mohlo napadnout něco finančně rujnujícího, či zbytečně nás vzdalujícího od postele.

 

České centrum v Londýně je, s prominutím, vyhazování peněz. Pro českou vládu zcela typickým způsobem. Nečekal jsem nic extra, ale .... No přišli jsme na místo, které odpovídalo adrese. Místo nijak neoznačené, žádná česká vlajka, nic. Asi aby to lidé raději ani nenašly a slečny v kancelářích mohly nerušeňe probírat své poslední úlovky, zážitky a nákupní trendy. Nakonec jsme na jednom ze zvonků našli poznámku "Czech center". no tak zvoním ... slečna v kanceláři mi s roztomilým moravským akcentem opakuje: "Push the door, push the door". No já do těch dveří tlačím jak do starý stodvacítky, ale nic. Po několika opakovaných zvoněních a pravděpodobných nedorozumněních pracovnice milostivě sestoupila dolů ze své kanceláře a vpustila nás dovnitř.

 

Monika si půjčila nějaké knížky, které ji ani nezajímaly. Chce si číst česky, protože s tím polským vekslákem, jenž jí dělá partnera a mě nasazuje každý večer parohy, mluví jen anglicky, polsky nerozumí (já taky ne). Raději jsme vypadli, protože dámy v kanceláři nám celou dobu dávaly najevo, že jsme vítáni asi jako Usama bin Laden na palubě amerického letadla.

 

Utrousil jsem pár hnusných poznámek o tom, jak je bezva si připomenout pracovní výkon v českém rybníčku. Ale na druhou stranu .... byl jsem strašně rád ... povinná nesexuální část společného programu byla odbyta a skoro nic mě to nestálo. Jeli jsme ke mě domů. Olga byla na dva dny pryč, studuje v Glasgow, protože ve Skotsku jsou univerzity zadarmo, zatímco v Londýně musíte platit, nebo si vzít "výhodnou" půjčku od vlády.

 

Druhého dne jsem vygruntoval celej byt. Schrabal listí na dvorečku, kterýmu anličani říkají zahrada. A nakonec jsem natřel okna v obývaku, sliboval jsem to Olze již v létě. Výčitky svědomí a to, že si Olgy vážím jako člověka, mě motivuje zvyšovat pracovní výkon doma a věnovat se tzv. do-it -yourself aktivitám, nebo-li kutilství. Přemek Podlaha by si mě pozval do receptáře., kdyby tu nějaký byl.

 

Olga byla nadšená. Mám jí hrozně rád, proto jak umí bejt obyčejná veselá kámoška, i když s jejíma vražednýma nohama by mohla lámat srdce a hlavně peněženky anglickým gentlemenům.

 

Monika mi další den poslala následující sms: "musíme to ukončit, Bartek něco tuší". Šílim. Rozbíjím vzteky dvě sklenice. Na každýho, kromě Olgy, jsem příjemný jak Jiří Paroubek na tiskové konferenci. Monika mi tímhle vyhrožuje už pár týdnů. Bojím se, že ji ztratim i jako milenku.

 

 

ANALÝZA

Tragické na to všem je, že se jedná o dosti masový jev. Napadají mne nejméně čtyří Češi/Slováci, kteří přišli do England s partnerkami/manželkami a nakonec zůstali sami s vysokými dávkami alkoholu a laciného cracku. Jejích drahé polovičky si na zdejším trhu relationships našli jiné oběti, více trendy (já chodím s Angličanem zní jistě lépe, než já chodím s Čechem) a hlavně: měřitelé vyjadření samecké síly ukazuje těmto ženám a dívkám správný směr.

 

Cizinky, hlavně z východní Evropy, tu vesele kradou manžely počestným manželkám z anglických rodin.. Dokonce se nyní hovoří o au-fobii, nebo-li o fobii z au-pair, která postihuje výhradně britské vdané ženy.

 

Britky však, po pár letech váhání, našli veselou cestu, jak se svým nevděčným manželům pomstít. Ale o tom až jindy.

 

 

A pár důležitých frází k tématu:

eastern europien monkies .... doslova "opice z východní evropy", nekorektní označení mužů. kteří přišli do Británie z "nových zemí" EU, aby se za minimální mzdu udřeli k smrti

 

how we doing babe? ... doslova "jak se máme kotě?", ve skutečnosti testovací otázka, při které rychle zjistíte, zda-li je dotyčná ochotna alespoň pár minut předstírat zájem

 

nsa .... zkratka používaná v inzerci typu hezké chvíle znamenající pravděpodobně nights sex adventure, noční sexuální dobrodružství, rychlovku, sex na jednu noc, velmi oblíbené u nebojácných angličanek

 

holes .... od "hole", díra ... velmi nekorektní a vulgární označení dívek, slečen a potenciálních partnerek, odpovídá zhruba českému k*nd*

 

broken relationship ... "zlomený vztah" doslova, ve smyslu, že tento vztah již odešel do věčných lovišť

 

haught

Autor: martin dobrovsky | sobota 1.12.2007 9:15 | karma článku: 19,01 | přečteno: 2924x
  • Další články autora

martin dobrovsky

mp& Nihilists

NIHILISM = Philosophical doctrine suggesting the negation of one or more putatively meaningful aspects of life. Most commonly, nihilism is presented in the form of existential nihilism which argues that life is without objective meaning, purpose, or intrinsic value.

5.11.2011 v 4:24 | Karma: 5,14 | Přečteno: 337x | Diskuse| Ostatní

martin dobrovsky

Pionýrky Mňau Mňau.

Miluju vánoční firemní večírky. Většinou se tam šokujícím způsobem odhalí temné a temnější stránky osobnostně slabších jedinců, zvláště pak dívek a mladých žen žijících osaměle, nebo v neuspokojivém partnerském vztahu. Co si budem‘ povídat, ve věkové kategorii 20 – 30 to čítá takových 70% „žeber“. Je radost pracovat v naší firmě, nutno dodat.

16.1.2011 v 14:43 | Karma: 14,65 | Přečteno: 2502x | Diskuse| Cestování

martin dobrovsky

Kdo bude uklízet chodník senátora Kubery?

Pan senátor (a primátor) Jaroslav Kubera patří mezi těch několik málo zjevů na naší politické scéničce, který stojí za pozornost. Fascinuje mne už jeho lehce rachitická postava, pro vášnivé kuřáky tabáku dosti typická. Dlouhodobě také sleduju jeho boj proti nekouřícím fašistům. Baví mne, jak jako jeden z mála z vrcholných politiků, Kubera nepodlehl nacizoidnímu fetiši posledních 20-ti let – hru na dokonalost. Kubera se za svou neřest nestydí!

19.12.2010 v 12:10 | Karma: 18,89 | Přečteno: 1608x | Diskuse| Ekonomika

martin dobrovsky

Vzpomínky na Amsterodam.

Do života (a hlavně do bytu) se mi dost přidrzle nacpala nějaká Lucie M. Nejodpornější na Lucii byl počínající alkoholismus (ve 20-ti letech!) a rozvinutá nadváha. Občas je těžší se ženy zbavit, než ji získat. A byvše tehdá 21-ti letým nezkušeným jinochem, nevěděl jsem jiné cesty než ukončit nájemní smlouvu a vydat se do nejisté ciziny: Přes Síť jsem dohodnul práci v Amsterodamu.

14.12.2010 v 23:03 | Karma: 11,87 | Přečteno: 1467x | Diskuse| Cestování

martin dobrovsky

Jaký bude rok 2011 v globální politice?

Všeobecně převládne děsivý klid před bouří. Hospodářská stagnace bude uplacenými analytiky vykládána jako konec krize a počátek nového růstu. Uvnitř západních kultur bude dále pokračovat ústup před kulturami cizími. Vše začne směřovat k rozpadu Eurozóny.

4.12.2010 v 18:28 | Karma: 13,37 | Přečteno: 1378x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2731x
[martin dobrovsky]


webpage counter